Gidsen

Gidsen zijn de raadgevers uit generzijde die ons willen behoeden en adviseren voor zaken welke te maken hebben met de geestelijke groei en aanverwante zaken die onze gaven zouden kunnen ondersteunen. Veel mensen willen graag in kontakt komen met hun gids zodat zij een bevestiging hebben waarmee zij verder kunnen.

Echter mag dit niet de belangrijkste noemer zijn om vanuit te gaan. Gidsen doen zich voornamelijk voor astraal geconditioneerde raadgevers die sturen tussen het goede en het kwade. Gidsen komen dan ook vaak voor in de voor de persoon zelf bekende gezichten als opa oma oom of tante die hen begeleiden op de weg binnen de spirituele groei.

Aan een medium is het dan om een mogelijke bevesteging te geven wie aan hen verschijnt als mogelijke begeleiding. Vanuit de hoger gelegen gebieden kennen de factoren tussen het goede en het kwade ook andere betekenissen zoals zij binnen het astrale tijdperk worden weergegeven.

Binnen de hoger gelegen gebieden spreken we meer van onderliggende samenhangen welke vrij zijn van oude patronen die ons hart op aarde niveau niet doet laten herkennen juis ook omdat de conditionering, (vooraf ingevuld gegeven) er voor zorgt dat de bepaling gesteld is nog voordat we iets in vrijheid zouden kunnen ervaren.

De geconditioneerde ervaring is dan ook lang niet dat wat de vrije ervaring zouden kunnen laten beleven. Het verschil tussen geconditoneert denken en de vrije beleving kunnen wij in ons groeiproces eigen maken waardoor we gedegen onderscheid weten te hanteren wanneer wij over dit onderwerp ter sprake komen.

 
.