Heden


Binnen het heden zouden wij om kunnen leren gaan met de beperkingen  die wij in het verleden hebben opgelopen en daar zonder strijd naar te durven kijken in berusting en eenvoud. Natuurlijk hoef je in het heden niet alles te aanvaarden wat er is gebeurd.

Dat kan ook niet. In bepaalde situaties is een leven helaas te kort om daar nog op terug te kunnen komen. Wat wel wenselijk is, is dat je vanuit het hier en nu probeert te overzien wat anderen met je doen en je daar sterk in te maken.

Leer je af te vragen of het zin heeft je druk te moeten maken hoe anderen over je denken.
Leer je eigen kompas en de eigen magneet te ontwikkelen als middel om de innerlijke natuur wetten te ontdekken en ze te aanvaarden. Zo kan het verleden een andere wending in je nemen zonder daarbij het oordeel te moeten gebruiken hier vanuit vrijheid in te kunnen gaan staan.

Natuurlijk ontstaat er dan strijd en is het ook moeilijk om het innerlijk Kompas hierin te ontmoeten. Vanaf de vier windrichtingen zullen we heel vaak liever in onze oude patronen vast blijven zitten anders dan te leren herkennen wat we doen.

Vanuit onze magneet staan de zeven windrichtingen vaak behoorlijk onder druk zodat wij geen mogelijkheid meer zien hier in vrijheid in te kunnen staan.
Toch is het een uitdaging om binnen de zeven windrichtingen de evaluatie aan te willen gaan en het heden te zien als een beproeving naar de innerlijke reis hier op aarde.